20 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Fasola szparagowa żółta - 1/2 paczki
- Filet z łososia ok. 300 g
- Szczypiorek 1 łyżka
- Jajka 4 szt.
- Śmietana 18% 8 łyżek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotuj fasolkę d’aucy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu – ok. 3-4 minut we wrzącej wodzie, a następnie osusz ją przy pomocy papierowego ręcznika.
Przygotuj 4 małe naczynia do zapiekania, w każdym ułóż na dnie fasolki, posyp solą i pieprzem i połóż na nich po 1 łyżce śmietany.
Następnie ułóż po kawałku łososia, rozbij surowe jajko, ozdób jeszcze łyżką śmietany, posyp solą, pieprzem i szczypiorkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10 minut. Tak przygotowaną fasolkę możesz podać z tostami lub białym pieczywem.
