15 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Romanesco mix - 200 g
- Fasola płaskostrąkowa 200 g
- Papryka żółta 1 szt.
- Kukurydza 130 g
- Pędy bambusa 3 łyżki
- Orzechy włoskie garść
- Masło 1 łyżka
- Sól morska 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Warzywa gotuj na parze przez około 8-10 minut. Następnie przygotuj posypkę: na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekane orzechy włoskie i sól morską. Praż przez chwilę, pod koniec dodaj 1 łyżkę masła. Gdy masło się rozpuści posypką okraś warzywa. Gotowe!
