Multikulti

15 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
  • Brokuły - 200 g
  • Kukurydza 130 g
  • Zielony groszek 130 g
  • Pieczarki 200 g
  • Papryka żółta 1 szt.
DODATKI
  • Gnocchi 200 g
  • Imbir mielony 1/2 łyżeczki
  • Żółtko 1 szt.
  • Śmietana 18% 200 ml
  • Pędy bambusa 3 łyżki

Sposób przygotowania:


Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.

Warzywa gotuj na parze przez około 10 minut. Gnocchi gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty.

Przygotuj sos groszkowo-imbirowy. Groszek rozdrobnij w blenderze. Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, dodaj groszek i imbir. Gotuj na małym ogniu około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Ugotowane warzywa i gnocchi wyłóż na talerz o polej sosem.