20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Fasola płaskostrąkowa 300 g
- Kiełki fasoli Mung 3 łyżki
- Papryka czerwona 1 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Rzepa 1 szt.
DODATKI
- Filet z indyka 2 szt.
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Cytryna 1 szt.
- Musztarda francuska 4 łyżki
- Ocet winny 2 łyżki
- Gałka muszkatałowa
- Curry
- Biały pieprz
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Filet z indyka natrzyj octem winnym, przypraw białym pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Grilluj około 10 minut.
W tym czasie gotuj na parze mieszankę warzyw (przez 6 minut).
Smak mieszanki i mięsa dobrze podkreśli intensywny sos: 60 g musztardy francuskiej wymieszaj z sokiem z połówki cytryny i łyżką oliwy z oliwek. Sos najlepiej przygotuj około pół godziny przed podaniem potrawy.
