20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Mieszanka kompotowa - 1 paczka
- Cukier 150 g
- Czerwone wino 20 ml
- Lody waniliowe 350 g
- Mąka pszenna 200 g
- Mąka ziemniaczana 150 g
- Jajko 2 szt.
- Mleko 300 ml
- Woda mineralna gazowana 200 ml
- Cukier waniliowy
- Kakao 2 łyżki
- Sól szczypta
Sposób przygotowania:
Canelloni :
W wysokim naczyniu wymieszaj mąkę z kakao, cukier waniliowy i sól. Dodaj jajko, a następnie całość dokładnie wymieszaj z wodą gazowaną i mlekiem. Usmaż naleśniki i odstaw do ostygnięcia.
Sos owocowy:
Przełóż do garnka Mieszankę deserową d’aucy, zasyp cukrem i zalej winem. Gotuj ok. 7 minut, na koniec zaciągnij mąką ziemniaczaną tak, aby uzyskać gęsta konsystencję. Podgrzej, nie doprowadzając do zagotowania. Na każdy naleśnik połóż 2 gałki lodów i zwiń w rulon. Polej sosem owocowym, udekoruj owocami i świeżą miętą, kakao.
