Cannelloni z lodami waniliowymi i sosem

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Mieszanka kompotowa - 1 paczka
  • Cukier 150 g
  • Czerwone wino 20 ml
  • Lody waniliowe 350 g
  • Mąka pszenna 200 g
  • Mąka ziemniaczana 150 g
  • Jajko 2 szt.
  • Mleko 300 ml
  • Woda mineralna gazowana 200 ml
  • Cukier waniliowy
  • Kakao 2 łyżki
  • Sól szczypta

Sposób przygotowania:


Canelloni :

W wysokim naczyniu wymieszaj mąkę z kakao, cukier waniliowy i sól. Dodaj jajko, a następnie całość dokładnie wymieszaj z wodą gazowaną i mlekiem. Usmaż naleśniki i odstaw do ostygnięcia.

Sos owocowy:

Przełóż do garnka Mieszankę deserową d’aucy, zasyp cukrem i zalej winem. Gotuj ok. 7 minut, na koniec zaciągnij mąką ziemniaczaną tak, aby uzyskać gęsta konsystencję. Podgrzej, nie doprowadzając do zagotowania. Na każdy naleśnik połóż 2 gałki lodów i zwiń w rulon. Polej sosem owocowym, udekoruj owocami i świeżą miętą, kakao.