Warkocz z łososia i soli

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • fit mix marchwiowy - 2 paczki
  • Świeży łosoś - filet 250 g
  • Świeża sola - filet 200 g
  • Oliwa z oliwek 125 ml
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Koperek 1/2 pęczka
  • Przyprawa do ryby
  • Cytryna do dekoracji
  • Bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:


Łososia i solę pokrój na długie paski. Końce pasków połącz wykałaczką, a następnie ułóż je tak, aby uzyskać kształt warkocza.

Ugotuj na parze wraz z warzywami fit mix marchwiowy d’aucy (około 10 minut). W międzyczasie przygotuj sos.

Do oliwy z oliwek dodaj, powoli mieszając, sok z cytryny i drobno posiekany koperek. Warzywa i ugotowaną na parze rybę wyłóż na talerz i polej sosem. Całość udekoruj świeżą bazylią i plasterkami cytryny.