20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix marchwiowy - 2 paczki
- Świeży łosoś - filet 250 g
- Świeża sola - filet 200 g
- Oliwa z oliwek 125 ml
- Sok z cytryny 1 łyżeczka
- Koperek 1/2 pęczka
- Przyprawa do ryby
- Cytryna do dekoracji
- Bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Łososia i solę pokrój na długie paski. Końce pasków połącz wykałaczką, a następnie ułóż je tak, aby uzyskać kształt warkocza.
Ugotuj na parze wraz z warzywami fit mix marchwiowy d’aucy (około 10 minut). W międzyczasie przygotuj sos.
Do oliwy z oliwek dodaj, powoli mieszając, sok z cytryny i drobno posiekany koperek. Warzywa i ugotowaną na parze rybę wyłóż na talerz i polej sosem. Całość udekoruj świeżą bazylią i plasterkami cytryny.
