Sola z warzywami i sosem vinaigrette

30 minut dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
SOS VINAIGRETTE
  • Oliwa z oliwek 9 łyżek
  • Ocet winny 3 łyżki
  • Musztarda stołowa 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól, pieprz, cukier, estragon, tymianek do smaku
  • Sok z cytryny 1/2

Sposób przygotowania:


Przygotuj rybę i skrop sokiem z cytryny.

Włóż wraz z fit mix’em brokułowym d’aucy do parowaru lub naczynia do gotowania na parze. Ugotuj na parze do miękkości.

Przygotuj sos vinaigrette: Wlej oliwę do małej miseczki i ciągle mieszając wlewaj po kropli ocet, aż się połączą. Dodaj łyżeczkę musztardy ciągle ucierając, a następnie przyprawy do smaku. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.

Na talerzu ułóż rybę a na niej warzywa. Polej całość sosem vinaigrette. Do przybrania użyj ćwiartek cytryny, bazylię i koperek.