30 minut
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix brokułowy - 2 paczki
- Sola filet 600 g
- Czosnek 2 ząbki
- Natka pietruszki do dekoracji
- Koperek do dekoracji
- Cytryna do dekoracji
SOS VINAIGRETTE
- Oliwa z oliwek 9 łyżek
- Ocet winny 3 łyżki
- Musztarda stołowa 1 łyżka
- Czosnek 2 ząbki
- Sól, pieprz, cukier, estragon, tymianek do smaku
- Sok z cytryny 1/2
Sposób przygotowania:
Przygotuj rybę i skrop sokiem z cytryny.
Włóż wraz z fit mix’em brokułowym d’aucy do parowaru lub naczynia do gotowania na parze. Ugotuj na parze do miękkości.
Przygotuj sos vinaigrette: Wlej oliwę do małej miseczki i ciągle mieszając wlewaj po kropli ocet, aż się połączą. Dodaj łyżeczkę musztardy ciągle ucierając, a następnie przyprawy do smaku. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na talerzu ułóż rybę a na niej warzywa. Polej całość sosem vinaigrette. Do przybrania użyj ćwiartek cytryny, bazylię i koperek.
