25 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Brokuły - 1 paczka
- Bulion warzywny 3 szklanki
- Serek typu filadelfia 150 g
- Orzeszki ziemne 40 g
- Cebula drobno posiekana 1 szt.
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Zeszklij na oliwie w dużym garnku cebulę, dodaj różyczki brokułów wlej bulion. Gotuj pod przykryciem 5 minut. W tym czasie pokrusz orzeszki i praż je na suchej patelni przez ok. 5 minut, a następnie odstaw.
Do miski blendera przełóż brokuły i cebulę, serek i połowę pozostałego bulionu, zmiksuj na szybkich obrotach. Dodawaj partiami bulion aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Serwuj gorące lub dobrze schłodzone, posypane orzeszkami.
