15 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Brokuły - 200 g
- Fasola szparagowa zielona - 200 g
- Groszek 130 g
- Papryka zielona 1 szt.
DODATKI
- Szynka parmeńska 8 plastrów
SOS
- Jogurt naturalny 1 łyżka
- Zielone pesto 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Mieszankę warzyw Zielone specjały gotuj na parze przez około 10-12 minut. W tym czasie przygotuj sos: wymieszaj jedną łyżkę jogurtu naturalnego z 3 łyżkami zielonego pesto. Ugotowane warzywa zawiń w lekko obsmażone na patelni bez tłuszczu plastry szynki parmeńskiej. Tak przygotowane warzywa polej sosem. Gotowe!
