40 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Farmer z przyprawą polską - 1 paczka
- iersi z kaczki ze skórą 2 szt.
- Czosnek 2-3 ząbki
- Czarny pieprz mielony do smaku
- Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Piersi z kaczki dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przy pomocy ostrego noża natnij skórę na filetach tak, aby powstała szachownica z kwadratów ok. 1x1cm. Nacięcia powinny sięgać aż do mięsa. Dopraw kaczkę pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Mięso ułóż na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu i smaż, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie przełóż je na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie zdejmij je z patelni i odstaw na kilka chwil. Prawidłowo przygotowane mięso kacze powinno być lekko różowawe w środku, ale nie całkowicie surowe.
Warzywa d’aucy przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Mięso pokrój w grube plastry i oprósz solą. Podawaj z gorącymi warzywami.
