Roladki z kurczaka w kokosowej panierce

30 minut dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • fit mix cztery warzywa - 1 paczka
  • Piersi z kurczaka (z wykrojoną polędwiczką) 4 sztuki
  • Jajko 2 szt.
  • Wiórki kokosowe do panierowania
  • Papryka słodka 2 łyżki
  • Curry 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Mięso umyj, osusz i posyp z obu stron solą i pieprzem. Przy pomocy tłuczka delikatnie je rozbij. Uważaj, aby nie przerwać mięsa. Oprusz curry i papryką, następnie zwiń w roladki, a w razie potrzeby zepnij wykałaczką. Dzięki temu mięso się nie rozwinie. Panieruj w roztrzepanym jajku i wiórkach kokosowych. Lekko podsmaż na patelni rozgrzanej z niewielką ilością oleju.

Na dno naczynia żaroodpornego wysyp warzywa. Na wierzchu ułóż roladki. Całość zapiekaj w 200 stopniach około 20 minut. Ważne, aby mięso nie było w środku surowe.