Pulpeciki z sosem pomidorowym

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • fit mix cztery warzywa - 1 paczka
  • Filet z indyka 500 g
  • Jajko 1 szt.
  • Krojone pomidory 1 puszka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Świeża bazylia
  • Olej

Sposób przygotowania:


Na oleju podsmaż posiekany czosnek, paprykę mieloną oraz pomidory z puszki wraz z zalewą. Zagotuj. Dodaj połowę posiekanego pęczka natki oraz posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem.

Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce do mielenia. Dodaj resztę posiekanej natki pietruszki i jajko. Dopraw solą i pieprzem. W mikserze lub ręcznie wymieszaj całość.

Uformuj niewielkie pulpeciki i ułóż w parowarze. Gotuj na parze przez 10 minut, następnie dołóż warzywa d’aucy. Gotuj jeszcze 15-20 minut.

Podaj udekorowane listkami bazylii.

Zobacz sposób przygotowania: