20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Warzywa na patelnię klasyczne - 1 paczka
- Pierś kurczaka 1 filet
- Mozarella 1 kula
- Miód 2 łyżeczki
- Papryka czerwona słodka 1/2 łyżeczki
- Sok z cytryny
- Pomidorki koktajlowe kilka sztuk
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do miseczki i dodaj miód, sok z cytryny oraz przyprawy. Możesz dodać łyżeczkę oleju. Dokładnie wymieszaj, aby marynata pokryła całe mięso.
Patelnię grillową rozgrzej i posmaruj odrobiną oleju. Usmaż kurczaka z obu stron. Mięso może być w środku odrobinę surowe. Odstaw do przestudzenia a następnie pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
Na dno naczynia żaroodpornego wysyp mieszankę warzyw d’aucy i dopraw przyprawą producenta. Zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Dodaj pokrojonego kurczaka i pomidorki. Na wierzchu ułóż porwaną na kawałki mozzarellę. Wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.
Podawaj udekorowane natką pietruszki.
