20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Brokuły - 1 paczka
- Makaron spaghetti 1/2 opakowania
- Czosnek 1 ząbek
- Rukola garść
- Sok z 1/2 cytryny
- Tarty parmezan 1 łyżka
- Masło klarowane 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory pokrój w paseczki, czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na maśle klarowanym.
W moździerzu rozetrzyj płatki chili i dodaj je na patelnię. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj brokuły d’aucy oraz ugotowany makaron prosto z wody. Dopraw sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj i podsmaż aż brokuły będą miękkie. Zdejmij z palnika, dodaj rukolę i wymieszaj.
Podawaj posypane świeżo tartym parmezanem.