Spaghetti wegetariańskie

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Brokuły - 1 paczka
  • Makaron spaghetti 1/2 opakowania
  • Czosnek 1 ząbek
  • Rukola garść
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Tarty parmezan 1 łyżka
  • Masło klarowane 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory pokrój w paseczki, czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na maśle klarowanym.

W moździerzu rozetrzyj płatki chili i dodaj je na patelnię. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj brokuły d’aucy oraz ugotowany makaron prosto z wody. Dopraw sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj i podsmaż aż brokuły będą miękkie. Zdejmij z palnika, dodaj rukolę i wymieszaj.

Podawaj posypane świeżo tartym parmezanem.

Zobacz sposób przygotowania: