25 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix brokułowy - 1 paczka
- Filet z indyka 500 g
- Świeży tymianek 1 garść
- Świeży estragon 1 garść
- Słodkie jabłka 4 szt.
- Szalotka 4 szt.
- Miód 2 duże łyżki
- Ostra papryka mielona 2 łyżki
- Sok z 1/2 cytryny
- Musztarda Dijon 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Warzywa d’aucy ułóż w parowarze. Do wody możesz dodać swoje ulubione przyprawy.
Czekając na warzywa, opłucz pierś z indyka. Następnie pokrój ją na duże kawałki, dopraw solą oraz pieprzem ziołowym. Obtocz w mielonej papryce. Szalotkę pokrój na cienkie krążki i delikatnie podsmaż na patelni z łyżką oliwy z oliwek. Dodaj miód, musztardę, sok z cytryny i świeże zioła. Zwiększ ogień i dodaj kawałki indyka. Smaż przez chwilę, a następnie zmniejsz płomień i duś przez kolejne 5 minut. Następnie dorzuć ćwiartki jabłek (można zostawić skórkę). Całość duś pod przykryciem przez 5 minut.
Gotowe mięso podaj wraz z warzywami z pary.
