15 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Mieszanka warzywna do zup 7 składnikowa - 1 paczka
- Bulion warzywny 1200 ml
- Orzechy włoskie 200 g
- Śmietana 18% 200 ml
- Żółtko 2 szt.
- Grzyby kurki 2 garści
- Masło 1 łyżka
- Cukier brązowy 1/2 łyżeczki
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Mieszankę 7 składnikową ugotuj w bulionie. Na maśle przysmaż kurki posypane delikatnie pieprzem, a następnie dodaj je do wywaru. Zmniejsz ogień i stopniowo dodawaj mielone orzechy.
Żółtka jaj wymieszaj ze śmietaną i przyprawami, a następnie połącz je z zupą (nie może być wrząca).
Zupę podawaj posypaną świeżą pietruszką.
