Lekki obiad z pstrągiem i warzywami

40 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Farmer z przyprawą polską - 1 paczka
  • Całe pstrągi 2 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Tymianek 1 łyżeczka
  • Rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • Sok z cytryny
  • Skórka z cytryny
  • Sól i biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Pstrąga posmaruj delikatnie oliwą, posyp solą wymieszaną z pieprzem i tymiankiem. Środek posmaruj masłem wymieszanym z sokiem i skórką z cytryny oraz drobno posiekanym rozmarynem.

Rybę możesz przygotować na grillu. Połóż ją na specjalnej tacce lub zawiń w rękaw z folii aluminiowej – będzie gotowa po około 25 minutach. Możesz także piec ją w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.

Warzywa d’aucy wyjmij z zamrażarki, wsyp zawartość opakowania na gorącą patelnię i dopraw przyprawą producenta.

Gotowego pstrąga i ułóż na talerzu, dodając gorące warzywa. Podaj kilka ćwiartek z cytryny. Rybę możesz udekorować odrobiną świeżego rozmarynu.