60 min
dla 6 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Mieszanka kompotowa - 1 paczka
- Mąka 2 szklanki
- Żółtko 4 szt.
- Masło 1 szt.
- Cukier waniliowy 1 opakowanie
- Cukier 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Zagnieć ciasto z 2 szklanek mąki, 4 żółtek, masła, cukru waniliowego oraz 2 łyżek cukru.
Podziel gotowe ciasto na dwie części: większą na spód blachy i mniejszą do starcia na wierzch. Włóż do zamrażarki na pół godziny. Większą częścią ciasta wyłóż spód blachy, na ciasto wysyp oprószoną mąką i cukrem mieszankę deserową d’aucy. Na wierzch zetrzyj na tarce mniejszą część ciasta.
Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 40 minut.
