15 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Fasola żółta i zielona - 1 paczka
- Bulion warzywny 250 ml
- Wędzone tofu 180 g
- Sok ananasowy 1/2 szklanki
- Olej 1 łyżka
- Koncentrat pomidorowy 1 szt.
- Cukier brązowy 1 łyżka
- Papryka słodka 1/2 łyżeczki
- Ostra papryka mielona 1/2 łyżeczki
- Sok z limonki
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Tofu pokrój w kostkę, obsmaż przez chwilę na patelni. Dodaj bulion wymieszany z sokiem ananasowym, a kiedy wywar zacznie wrzeć – dorzuć fasolkę.
W oddzielnym naczyniu wymieszaj koncentrat pomidorowy z sokiem z limonki, cukrem i przyprawami. Dodaj do fasolki i tofu, zwiększ płomień, gotuj do czasu odparowania części wywaru i uzyskania pożądanej konsystencji.
