- Mąka tortowa 3 szklanki
- Żółtko 4 sztuki
- Cukier puder 3 łyżki
- Masło roślinne 1 opakowanie
- Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- Maliny - 1 paczka
- Ser biały tarty trzykrotnie 1 kg
- Żółtko 2 szt.
- Cukier puder 1/2 szklanki
- Masło roślinne 1/2 opakowania
- Mąka ziemniaczana 1 kopiasta łyżka
- Białko jaja kurzego 2 szt.
- Cukier 1 łyżka
- Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ciasta włóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj. Gotowym ciastem wyłóż blachę, którą wcześniej możesz odrobinę natłuścić masłem roślinnym.
Następnie wymieszaj wszystkie składniki masy serowej, aż uzyskasz gładką konsystencję. Połowę przygotowanej masy wyłóż na ciasto. Następnie wysyp na masę około połowy opakowania mrożonych malin d’aucy. Opcjonalnie możesz je posypać odrobiną cukru. Pozostaw kilka malin do udekorowania gotowanego ciasta.
Połóż pozostałą część masy serowej na warstwie malin tak, aby dokładnie je przykryć.
Z dwóch białek, łyżki cukru oraz łyżeczki mąki ziemniaczanej ubij pianę białkową. Delikatnie rozprowadź ją na wierzchu przygotowanego ciasta.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Gotowe ciasto udekoruj malinami i posyp delikatnie cukrem pudrem.
