Aksamitny sos z czerwonych owoców

15 min
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Mieszanka kompotowa - 1 paczka
  • Szarlotka 1 szt.
  • Krem z czarnych porzeczek lub wiśniówka 4 łyżki
  • Ocet balsamiczny 3 łyżki
  • Mąka kukurydziana szczypta
  • Zimna woda 1 szklanka

Sposób przygotowania:


Rozgrzej na patelni odrobinę oleju lub oliwy i zeszklij pokrojoną w kostkę szalotkę, dodaj ocet winny i krem z porzeczek, mieszaj przez krótką chwilę, następnie wsyp zamrożone owoce.

Mieszając do czasu do czasu duś całość około 5 minut.

W międzyczasie w niewielkiej misce dokładnie rozmieszaj mąkę z wodą, następnie dodaj ją do składników na patelni. Mieszaj, aż sos się zagęści.

Możesz podawać na dwa sposoby: na ciepło lub zimno.