15 min
dla 3 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Brokuły - 1 paczka
- Ser żółty 150 g
- Muszle tacos 6 szt.
- Majonez 6 łyżek
- Papryczka chilli 2 szt.
- Masło 1 łyżka
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Na maśle delikatnie podsmaż brokuły doprawione solą i pieprzem. Pokrój drobno papryczki chilli, dorzuć na patelnię i smaż całość przez kilka chwil.
Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Nastaw piekarnik na 180 stopni i przez około 5-7 minut podpiekaj w nim muszle tacos. Po wyjęciu każdą z nich posmaruj w środku łyżką majonezu, ułóż w niej brokuły z chilli i posyp serem wg uznania.
Podawaj od razu, aby tacos były gorące i chrupiące.
