20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Szpinak rozdrobniony - 200 g
- Pomidor 1 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Kiełki fasoli Mung 3 łyżki
- Czosnek pokrojony w plastry 2-3 ząbki
DODATKI
- Ciabatta 2 małe sztuki
- Szynka 4 plasterki (ok. 20 gr)
- Ser feta 135 g (pół opakowania)
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Mieszankę warzyw gotuj na parze około 10 minut.
Kromki bułki posmaruj oliwą z oliwek i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 5-7 minut. Następnie ułóż na nich plastry ulubionej szynki i ponownie włóż do piekarnika na 3-5 minut.
Gdy pieczywo będzie już zarumienione i chrupiące połóż na nim mieszankę warzyw, plaster sera feta oraz pomidora.
