Bruschetta pełna warzyw

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
DODATKI
  • Ciabatta 2 małe sztuki
  • Szynka 4 plasterki (ok. 20 gr)
  • Ser feta 135 g (pół opakowania)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka

Sposób przygotowania:


Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.

Mieszankę warzyw gotuj na parze około 10 minut.

Kromki bułki posmaruj oliwą z oliwek i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 5-7 minut. Następnie ułóż na nich plastry ulubionej szynki i ponownie włóż do piekarnika na 3-5 minut.

Gdy pieczywo będzie już zarumienione i chrupiące połóż na nim mieszankę warzyw, plaster sera feta oraz pomidora.