Burgery z soczewicy

15 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • fit mix cztery warzywa - 1 paczka
  • Czerwona soczewica 1/2 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Koperek 1/2 pęczka
  • Mąka kukurydziana 3 łyżki stołowe
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Soczewicę ugotuj w niewielkim rondelku i rozgnieć widelcem. Dodaj posiekany czosnek i koperek oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj i przy użyciu łyżki uformuj burgery. Gdy ciasto wyjdzie zbyt wodniste, dodaj więcej mąki kukurydzianej. Jeśli będzie zbyt gęste – niewielką ilość zimnej wody.

Ułóż burgery w parowarze i gotuj przez 15 minut. Na drugim poziomie parowara ułóż warzywa d’aucy i gotuj całość przez kolejne 15 minut.

Podaj udekorowane koperkiem.

Zobacz sposób przygotowania: