15 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix cztery warzywa - 1 paczka
- Czerwona soczewica 1/2 szklanki
- Jajko 1 szt.
- Czosnek 1 ząbek
- Koperek 1/2 pęczka
- Mąka kukurydziana 3 łyżki stołowe
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Soczewicę ugotuj w niewielkim rondelku i rozgnieć widelcem. Dodaj posiekany czosnek i koperek oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj i przy użyciu łyżki uformuj burgery. Gdy ciasto wyjdzie zbyt wodniste, dodaj więcej mąki kukurydzianej. Jeśli będzie zbyt gęste – niewielką ilość zimnej wody.
Ułóż burgery w parowarze i gotuj przez 15 minut. Na drugim poziomie parowara ułóż warzywa d’aucy i gotuj całość przez kolejne 15 minut.
Podaj udekorowane koperkiem.
Zobacz sposób przygotowania:
