25 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Fasola żółta i zielona - 1 paczka
- Mielona łopatka wołowa 600 g
- Bułki hamburgerowe 4 szt.
- Musztarda 2 łyżki
- Majonez 2 łyżki
- Cebula 1 szt.
- Sos Worcestershire kilka kropel
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso, sos Worchestershire oraz pieprz wymieszaj dokładnie i uformuj 4 burgery. Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju. Usmaż mięso z obu stron. Bułki hamburgerowe przekrój na pół i podsmaż na tej samej patelni. Musztardę i majonez wymieszaj razem, następnie rozsmaruj na bułkach. Połóż na nich usmażone burgery.
Cebulę pokrój na półtalarki i podsmaż na oleju. Dodaj fasolkę i smaż dopóki nie stanie się miękka. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż na mięsie i nakryj bułką.
Zobacz sposób przygotowania:
