Burgery z wołowiny

25 min dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Fasola żółta i zielona - 1 paczka
  • Mielona łopatka wołowa 600 g
  • Bułki hamburgerowe 4 szt.
  • Musztarda 2 łyżki
  • Majonez 2 łyżki
  • Cebula 1 szt.
  • Sos Worcestershire kilka kropel
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Mięso, sos Worchestershire oraz pieprz wymieszaj dokładnie i uformuj 4 burgery. Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju. Usmaż mięso z obu stron. Bułki hamburgerowe przekrój na pół i podsmaż na tej samej patelni. Musztardę i majonez wymieszaj razem, następnie rozsmaruj na bułkach. Połóż na nich usmażone burgery.

Cebulę pokrój na półtalarki i podsmaż na oleju. Dodaj fasolkę i smaż dopóki nie stanie się miękka. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż na mięsie i nakryj bułką.

Zobacz sposób przygotowania: