40 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Salsa z przyprawą meksykańską - 1 paczka
- Placki tortilla 4-5 sztuk
- Polędwica wołowa 200 g
- Kumin 1 łyżka
- Kolendra ziarna 1 łyżka
- Chilli w płatkach 1 łyżeczka
- Olej 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Chilli, kolendrę oraz kumin przełóż do moździerza i ucieraj na proszek. Polędwicę umyj, osusz i oczyść.
Pokrój wzdłuż włókien na małe paski. Dopraw roztartymi przyprawami i dodaj oleju.
Odstaw na minimum godzinę w chłodne miejsce.
Na rozgrzanej patelni usmaż mięso z obu stron. Dodaj warzywa oraz połowę dodanej przez producenta przyprawy. Smaż aż mięso będzie miękkie.
Na placki ułóż przygotowany wcześniej farsz i zawiń tak jak krokieta. Przekrój na pół.
Podawaj na ciepło.
