Curry z kurczakiem

15 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Fasola żółta i zielona - 1 paczka
  • Pierś kurczaka 2 filety
  • Szalotka 1 szt.
  • Żółta pasta curry 1 łyżeczka
  • Masło klarowane 1 łyżka
  • Kumin 1 łyżeczka
  • Mleko kokosowe 1 puszka
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Szalotkę posiekaj i podsmaż w garnku na maśle klarowanym. Dodaj kumin i pastę curry. Dokładnie wymieszaj i podsmaż całość. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę 1x1cm. Podsmaż razem z szalotką i przyprawami. Dodaj fasolkę d’aucy i mleko kokosowe. Gotuj przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj z posiekaną kolendrą.

Zobacz sposób przygotowania: