30 minut
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix fasolowy - 1 paczka
- Filet z dorsza 300 g
- Białe wytrawne wino 1 kieliszek
- Śmietana 36 % 200 ml
- Ocet winny 1 łyżka
- Świeży tymianek 1 łyżka
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Skórka z cytryny 1 łyżeczka
- Masło 100 g
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Rybę umyj, osusz, posyp solą i pieprzem i włóż do naczynia do gotowania na parze. Po 15 minutach dostaw drugi poziom z fit mixem fasolowym d’aucy i gotuj dalej przez 10 minut.
W tym czasie przygotuj sos: do rondelka wlej wino, śmietanę ocet i gotuj na małym ogniu do czasu, aż płyn zredukuje się o połowę. Ciągle mieszając trzepaczką dodawaj masło, wymieszaj dokładnie. Dopraw sos sokiem i skórką z cytryny, tymiankiem, solą i pieprzem.
Podawaj danie od razu po wyjęciu z parowaru z dodatkiem sosu.
