Grillowana pierś z kurczaka

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Romanesco mix - 1 paczka
  • Pieczarki 200 g
  • Ser żółty 150 g
  • Pierś kurczaka 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sos balsamiczny 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • Olej 1 łyżka
  • Natka pietruszki 1/2 pęczka
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Pierś kurczaka podziel na dwa filety, posmaruj olejem wymieszanym z ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na przynajmniej dwie godziny, żeby mięso przeszło aromatem ziół. Następnie mięso grilluj z obu stron.

W tym czasie na patelni podsmaż pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę. Przygotuj mieszankę Romanseco mix d’aucy wg przepisu podanego na opakowaniu. Filety rozkrój tworząc w nich kieszonki, następnie wypełnij je pieczarkami, papryką oraz żółtym serem. Grilluj aż ser się rozpuści.

Gotowe mięso ułóż na talerzu wraz z gorącymi warzywami, udekoruj papryką oraz pietruszką. Całość polej delikatnie sosem balsamicznym.