20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Romanesco mix - 1 paczka
- Pieczarki 200 g
- Ser żółty 150 g
- Pierś kurczaka 2 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Sos balsamiczny 2 łyżki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
- Olej 1 łyżka
- Natka pietruszki 1/2 pęczka
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka podziel na dwa filety, posmaruj olejem wymieszanym z ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na przynajmniej dwie godziny, żeby mięso przeszło aromatem ziół. Następnie mięso grilluj z obu stron.
W tym czasie na patelni podsmaż pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę. Przygotuj mieszankę Romanseco mix d’aucy wg przepisu podanego na opakowaniu. Filety rozkrój tworząc w nich kieszonki, następnie wypełnij je pieczarkami, papryką oraz żółtym serem. Grilluj aż ser się rozpuści.
Gotowe mięso ułóż na talerzu wraz z gorącymi warzywami, udekoruj papryką oraz pietruszką. Całość polej delikatnie sosem balsamicznym.
