20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Warzywa na patelnię klasyczne - 1 paczka
- Filet z indyka 2 sztuki
- Otręby pszenne 4 łyżki
- Olej do smażenia 2 łyżki
- Jajko 2 sztuki
- Serek typu filadelfia 150 g
- Natka pietruszki 1/2 pęczka
- Serek homogenizowany 100 g
- Limonka 1 szt.
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Wymieszaj jedno całe jajko z solą i pieprzem, zanurz filety w masie jajecznej, otocz w otrębach, usmaż na oleju.
Przygotuj mieszankę warzyw na patelnię zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Serek wymieszaj dokładnie z żółtkiem z drugiego jajka, posiekaną natką pietruszki, kozim serkiem, solą, pieprzem, sokiem i skórką z limonki. Podgrzej sos na małym ogniu cały czas mieszając, by nie dopuścić do wrzenia.
Podawaj gorące danie dekorując je odrobiną świeżej pietruszki.
