Indyk w otrębach z sosem pietruszkowym

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Warzywa na patelnię klasyczne - 1 paczka
  • Filet z indyka 2 sztuki
  • Otręby pszenne 4 łyżki
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Jajko 2 sztuki
  • Serek typu filadelfia 150 g
  • Natka pietruszki 1/2 pęczka
  • Serek homogenizowany 100 g
  • Limonka 1 szt.
  • Sól i pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:


Wymieszaj jedno całe jajko z solą i pieprzem, zanurz filety w masie jajecznej, otocz w otrębach, usmaż na oleju.

Przygotuj mieszankę warzyw na patelnię zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Serek wymieszaj dokładnie z żółtkiem z drugiego jajka, posiekaną natką pietruszki, kozim serkiem, solą, pieprzem, sokiem i skórką z limonki. Podgrzej sos na małym ogniu cały czas mieszając, by nie dopuścić do wrzenia.

Podawaj gorące danie dekorując je odrobiną świeżej pietruszki.