10 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Kalafior - 1 paczka
- Szalotka 3 sztuki
- Bułka tarta 3 łyżki
- Parmezan 3 łyżki
- Jajko 2 szt.
- Olej 1 łyżka
- Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Kalafior sparz wrzątkiem i odstaw na bok, żeby obciekł.
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem i solą. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, na dnie ułóż warstwę kalafiora i pokrojonej w plastry szalotki, posyp ją większością bułki i parmezanu. Rozbij jajka do miseczki. Wylej je na kalafiora i szalotkę. Posyp resztą bułki i parmezanu.
Zapiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut. Podawaj gorące od razu po przygotowaniu.
