Kotleciki w szpinakowej panierce

75 min dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Szpinak rozdrobniony - 450 g
  • Mięso mielone drobiowe 500 g
  • Cebula siekana 1 szt.
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Parmezan tarty 3 łyżki
  • Czosnek rozdrobiony 1 ząbek
  • Sól 1/2 łyżeczki
  • Pieprz 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:


Kotleciki w szpinakowej panierce to sposób na szybki, smaczny i sycący posiłek.

Szpinak d’aucy należy rozmrozić i dodać do tartej bułki połączonej z parmezanem. Z pozostałych składników uformuj mięsne kuleczki. Posmaruj je oliwą, obtocz w panierce i ułóż na blasze do pieczenia. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. na ok 20-25 minut.