Lato w smakach zaklęte

15 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
  • Romanesco mix - 200 g
  • Fasola płaskostrąkowa 200 g
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Kukurydza 130 g
  • Pędy bambusa 3 łyżki
  • Orzechy włoskie garść
  • Masło 1 łyżka
  • Sól morska 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:


Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.

Warzywa gotuj na parze przez około 8-10 minut. Następnie przygotuj posypkę: na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekane orzechy włoskie i sól morską. Praż przez chwilę, pod koniec dodaj 1 łyżkę masła. Gdy masło się rozpuści posypką okraś warzywa. Gotowe!