40 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Farmer z przyprawą polską - 1 paczka
- Całe pstrągi 2 szt.
- Masło 2 łyżki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Tymianek 1 łyżeczka
- Rozmaryn 1/2 łyżeczki
- Sok z cytryny
- Skórka z cytryny
- Sól i biały pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pstrąga posmaruj delikatnie oliwą, posyp solą wymieszaną z pieprzem i tymiankiem. Środek posmaruj masłem wymieszanym z sokiem i skórką z cytryny oraz drobno posiekanym rozmarynem.
Rybę możesz przygotować na grillu. Połóż ją na specjalnej tacce lub zawiń w rękaw z folii aluminiowej – będzie gotowa po około 25 minutach. Możesz także piec ją w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.
Warzywa d’aucy wyjmij z zamrażarki, wsyp zawartość opakowania na gorącą patelnię i dopraw przyprawą producenta.
Gotowego pstrąga i ułóż na talerzu, dodając gorące warzywa. Podaj kilka ćwiartek z cytryny. Rybę możesz udekorować odrobiną świeżego rozmarynu.
