40 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Nicea z przyprawą prowansalską - 1 paczka
- Makrela 2 szt.
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Mąka - 3 łyżki
- Bułka tarta 3 łyżki
- Mąka 3 łyżki
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Makrelę delikatnie posmaruj oliwą, obsyp mąką wymieszaną z bułką tartą, solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 140 stopni przez pół godziny, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni i zostaw rybę na jeszcze 10 minut, żeby się przyrumieniła.
Ten czas wykorzystaj na przygotowanie warzyw. Wysyp zawartość opakowania warzyw d’aucy na patelnię i dopraw przyprawą.
Rybę wyjmij z piekarnika i ułóż na talerzu, dodając gorące warzywa prosto z patelni. Przed podaniem makrelę posyp siekaną natką pietruszki. Obok połóż ćwiartkę cytryny.
