30 minut
dla 6 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
CIASTO
- Mąka 2 szklanki
- Masło 150 g
- Cukier puder 1/2 szklanki
- Żółtko 2 szt.
NADZIENIE
- Maliny - 1 paczka
- Budyń śmietankowy 1 opakowanie
- Mleko 350 ml
- Mięta świeża kilka listków
Sposób przygotowania:
Ze składników zagnieć ciasto i podziel je na porcje. Z podanych składników powinno wyjść około 20 babeczek. Wyłóż foremki do babeczek i piecz przez około 12-15 minut, aż babeczki się zarumienią.
Kiedy babeczki się studzą, przygotuj budyń śmietankowy. Do budyniu dodaj 3/4 porcji mleka zalecanego na opakowaniu. Dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Na dno każdej babeczki włóż łyżeczkę lekko przestudzonego budyniu i maliny d’aucy (możesz wcześniej odrobinę je rozmrozić i odsączyć).
Babeczki udekoruj listkami świeżej mięty i opcjonalnie posyp je cukrem pudrem.
