Malinowe babeczki z budyniem

30 minut dla 6 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
CIASTO
  • Mąka 2 szklanki
  • Masło 150 g
  • Cukier puder 1/2 szklanki
  • Żółtko 2 szt.
NADZIENIE
  • Maliny - 1 paczka
  • Budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • Mleko 350 ml
  • Mięta świeża kilka listków

Sposób przygotowania:


Ze składników zagnieć ciasto i podziel je na porcje. Z podanych składników powinno wyjść około 20 babeczek. Wyłóż foremki do babeczek i piecz przez około 12-15 minut, aż babeczki się zarumienią.

Kiedy babeczki się studzą, przygotuj budyń śmietankowy. Do budyniu dodaj 3/4 porcji mleka zalecanego na opakowaniu. Dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.

Na dno każdej babeczki włóż łyżeczkę lekko przestudzonego budyniu i maliny d’aucy (możesz wcześniej odrobinę je rozmrozić i odsączyć).

Babeczki udekoruj listkami świeżej mięty i opcjonalnie posyp je cukrem pudrem.