Marchewki zapiekane z ricottą i pomarańczami

30 minut dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Marchew junior - 1 paczka
  • Ricotta 250 g
  • Pomarańcza 2 szt.
  • Żółtko 1 szt.
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Płynny miód 1 łyżka
  • Imbir 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:


Marchewkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Pomarańczę starannie umyj, sparz wrzątkiem, podziel na ćwiartki (razem ze skórką).

Ricottę dokładnie wymieszaj z miodem, imbirem, mąką i żółtkiem.

Połącz ze sobą marchewkę, kawałki pomarańczy i mieszankę serową, przełóż do naczynia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.