20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Fasola szparagowa żółta - 200 g
- Papryka żółta 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Kalarepa 1 nieduża sztuka (ok. 100 g)
- Pietruszka (korzeń kostka) 100 g
DODATKI
- Makaron noodle 200 g
- Orzeszki ziemne bez soli 3 łyżki
- Olej sezamowy 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Mieszankę „Moc witamin” gotuj na parze przez 6-8 minut. Makaron noodle gotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.
Na dużej patelni lekko upraż orzechy. Dodaj ugotowany makaron i podgrzewając dokładnie wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj warzywa oraz 1 łyżkę oleju sezamowego.
Gotowe orzechowe noodle przekładamy na talerz.
