Papardelle z kurkami i suszonymi pomidorami

25 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
  • Makaron papardelle 300 g
  • Grzyby kurki 100 g
  • Suszone pomidory 10 sztuk
  • Śmietana 18% 2 łyżki
  • Czosnek 3 ząbki
  • Natka pietruszki do posypania
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Sól i pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:


Na rozgrzany na patelni olej wrzuć czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez kilka chwil. Następnie dodaj kurki i smaż około 5 minut ciągle mieszając. Następnie dodaj szpinak i smaż aż do całkowitego rozmrożenia produktu, a potem dodaj dwie łyżki śmietany.

Na chwilę przed końcem smażenia dodaj pokrojone w paski suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem.

Makaron papardelle ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Następnie odcedź go i wrzuć na patelnię przygotowanym z sosem. Wymieszaj dokładnie i rozłóż na talerze. Podawaj posypany pokrojoną natką pietruszki.