25 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
- Makaron papardelle 300 g
- Grzyby kurki 100 g
- Suszone pomidory 10 sztuk
- Śmietana 18% 2 łyżki
- Czosnek 3 ząbki
- Natka pietruszki do posypania
- Olej do smażenia 1 łyżka
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzany na patelni olej wrzuć czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez kilka chwil. Następnie dodaj kurki i smaż około 5 minut ciągle mieszając. Następnie dodaj szpinak i smaż aż do całkowitego rozmrożenia produktu, a potem dodaj dwie łyżki śmietany.
Na chwilę przed końcem smażenia dodaj pokrojone w paski suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem.
Makaron papardelle ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Następnie odcedź go i wrzuć na patelnię przygotowanym z sosem. Wymieszaj dokładnie i rozłóż na talerze. Podawaj posypany pokrojoną natką pietruszki.
