30 minut
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
- Pieczarki o dużych kapeluszach 12 szt.
- Jajko 3 szt.
- Ser camembert 1 szt.
- Cebula cukrowa 1 szt.
- Masło roślinne 2 łyżki
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Nastaw jajka, aby ugotowały się na twardo.
Zamrożony szpinak wrzuć na patelnię z 3 łyżkami wody, gotuj na małym ogniu do czasu rozmrożenia.
Cebulę pokrój w kostkę, nóżki od pieczarek w paski, podsmaż na maśle z odrobiną soli. Wymieszaj ze szpinakiem. Dodaj posiekane jajka, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Odwróć kapelusze pieczarek tak, aby blaszki znajdowały się na górze i ułóż grzyby na blasze. Nakładaj łyżką szpinakową masę, a na wierzch połóż kawałek sera. Zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
