Pieczarki faszerowane szpinakiem

30 minut dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
  • Pieczarki o dużych kapeluszach 12 szt.
  • Jajko 3 szt.
  • Ser camembert 1 szt.
  • Cebula cukrowa 1 szt.
  • Masło roślinne 2 łyżki
  • Sól i pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:


Nastaw jajka, aby ugotowały się na twardo.

Zamrożony szpinak wrzuć na patelnię z 3 łyżkami wody, gotuj na małym ogniu do czasu rozmrożenia.

Cebulę pokrój w kostkę, nóżki od pieczarek w paski, podsmaż na maśle z odrobiną soli. Wymieszaj ze szpinakiem. Dodaj posiekane jajka, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Odwróć kapelusze pieczarek tak, aby blaszki znajdowały się na górze i ułóż grzyby na blasze. Nakładaj łyżką szpinakową masę, a na wierzch połóż kawałek sera. Zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.