15 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Mieszanka warzywna do zup 7 składnikowa - 1 paczka
- Bulion warzywny 1200 ml
- Śmietana 18% 100 ml
- Żółtko 1 szt.
- Natka kolendry 1/2 pęczka
- Starty imbir 1 łyżeczka
- Goździki kilka sztuk
- Gałka muszkatałowa szczypta
- Ziele angielskie szczypta
- Sól i biały pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do wrzącego bulionu wrzuć opakowanie mieszkanki 7 składnikowej d’aucy i gotuj przez 5-7 minut, następnie zmniejsz ogień, poczekaj aż zupa przestanie wrzeć i dodaj śmietanę wymieszaną z żółtkiem, imbirem i przyprawami. Zamieszaj dokładnie i gotuj jeszcze przez około 5 minut, nie pozwalając, by zupa zaczęła wrzeć.
Zupę nałóż do talerzy, posyp odrobiną kolendry.
