Placuszki z zieloną fasolką

25 min dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Fasola szparagowa zielona - 1 paczka
  • Mąka 200 g
  • Słodkie jabłka 2 szt.
  • Zsiadłe mleko 1 szklanka
  • Żurawina 1 garść
  • Sól 1 łyżeczka
  • Jajko 1 szt.
  • Por 1/2 sztuki
  • Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:


Zsiadłe mleko, jajko, mąkę, sól i sodę oczyszczoną mieszaj do czasu uzyskania pozbawionej grudek masy.

Dodaj posiekanego pora, starte na grubych oczkach jabłko, żurawinę i fasolkę – ugotowaną według przepisu podanego na opakowaniu. Całość wymieszaj.

Gotową masę nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem formując placuszki, smaż na złoto z dwóch stron.