25 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Fasola szparagowa zielona - 1 paczka
- Mąka 200 g
- Słodkie jabłka 2 szt.
- Zsiadłe mleko 1 szklanka
- Żurawina 1 garść
- Sól 1 łyżeczka
- Jajko 1 szt.
- Por 1/2 sztuki
- Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zsiadłe mleko, jajko, mąkę, sól i sodę oczyszczoną mieszaj do czasu uzyskania pozbawionej grudek masy.
Dodaj posiekanego pora, starte na grubych oczkach jabłko, żurawinę i fasolkę – ugotowaną według przepisu podanego na opakowaniu. Całość wymieszaj.
Gotową masę nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem formując placuszki, smaż na złoto z dwóch stron.
