20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- fit mix cztery warzywa - 1 paczka
- Filet z indyka 500 g
- Jajko 1 szt.
- Krojone pomidory 1 puszka
- Czosnek 2 ząbki
- Papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Świeża bazylia
- Olej
Sposób przygotowania:
Na oleju podsmaż posiekany czosnek, paprykę mieloną oraz pomidory z puszki wraz z zalewą. Zagotuj. Dodaj połowę posiekanego pęczka natki oraz posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce do mielenia. Dodaj resztę posiekanej natki pietruszki i jajko. Dopraw solą i pieprzem. W mikserze lub ręcznie wymieszaj całość.
Uformuj niewielkie pulpeciki i ułóż w parowarze. Gotuj na parze przez 10 minut, następnie dołóż warzywa d’aucy. Gotuj jeszcze 15-20 minut.
Podaj udekorowane listkami bazylii.
Zobacz sposób przygotowania:
