30 minut
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Marchew junior - 1 paczka
- Schab bez kości 480 g
- Miód 2 łyżki
- Śliwki suszone 100 g
- Morele suszone 100 g
- Przyprawa do mięs
- Szczypiorek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ugotuj Marchew junior d’aucy według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu, wyjmij ją z wody i pozostaw do osuszenia.
Rozbij schab na cienki plaster i przypraw do smaku. Na tak przygotowane mięso nałóż morele i śliwki, a następnie zwiń w roladę, owiń całość aluminiową folią i piecz około 15 minut w temperaturze 180 ⁰C.
Wlej na patelnię miód, dodaj marchewkę i podgrzewaj na małym ogniu aż się skarmelizuje.
Przekrój gotową roladę na pół i ułóż na talerzu. Dokoła rozłóż marchewki, np. związane szczypiorkiem lub ozdobione według własnego pomysłu.
