15 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Azja z przyprawą curry - 1 paczka
- Ketchup 3 łyżki
- Ocet winny 2 łyżki
- Sok ananasowy 2 łyżki
- Sos Worcestershire 2 łyżki
- Cukier brązowy 2 łyżki
- Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- Imbir 1 łyżka
- Czosnek 1 ząbek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Czosnek posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Całość podsmaż na oleju. Uważaj aby nie przypalić. Zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Zagotuj i odparuj nadmiar płynu do pożądanej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.
Warzywa d’aucy przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Lekko przestudź, a następnie pokrój na mniejsze części. Papier ryżowy namocz w zimnej wodzie, nałóż łyżkę farszu i zawiń jak krokieta. Smaż na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Podawaj razem z sosem.
Zobacz sposób przygotowania:
