Sajgonki wegetariańskie

15 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Azja z przyprawą curry - 1 paczka
  • Ketchup 3 łyżki
  • Ocet winny 2 łyżki
  • Sok ananasowy 2 łyżki
  • Sos Worcestershire 2 łyżki
  • Cukier brązowy 2 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • Imbir 1 łyżka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Czosnek posiekaj drobno. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Całość podsmaż na oleju. Uważaj aby nie przypalić. Zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Zagotuj i odparuj nadmiar płynu do pożądanej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.

Warzywa d’aucy przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Lekko przestudź, a następnie pokrój na mniejsze części. Papier ryżowy namocz w zimnej wodzie, nałóż łyżkę farszu i zawiń jak krokieta. Smaż na gorącym tłuszczu na złoty kolor.

Podawaj razem z sosem.

Zobacz sposób przygotowania: