Sałatka trzy kolory

20 min dla 3 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Brokuły - 450 g
  • Kuskus 1 szklanka
  • Wrzątek 1,5 szklanki
  • Pomidor 2 sztuki
  • Sól 1/2 łyżeczki
  • Pieprz 1/2 łyżeczki
  • Oliwa 2 łyżki
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Bazylia kilka listków

Sposób przygotowania:


Brokuł, pomidor i kuskus świetnie smakują razem. Takie połączenie to też idealna, lekka kolacja.

Ugotuj al dente brokuł d’aucy. Kuskus zalej wrzątkiem, zamknij w szczelnym pojemniku i odstaw na 10 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszaj. Połącz ugotowane brokuły z kuskusem i pokrojonym pomidorem. Dodaj sól, pieprz, oliwę z cytryna do smaku. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi listkami bazylii.