20 min
dla 3 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Brokuły - 450 g
- Kuskus 1 szklanka
- Wrzątek 1,5 szklanki
- Pomidor 2 sztuki
- Sól 1/2 łyżeczki
- Pieprz 1/2 łyżeczki
- Oliwa 2 łyżki
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Bazylia kilka listków
Sposób przygotowania:
Brokuł, pomidor i kuskus świetnie smakują razem. Takie połączenie to też idealna, lekka kolacja.
Ugotuj al dente brokuł d’aucy. Kuskus zalej wrzątkiem, zamknij w szczelnym pojemniku i odstaw na 10 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszaj. Połącz ugotowane brokuły z kuskusem i pokrojonym pomidorem. Dodaj sól, pieprz, oliwę z cytryna do smaku. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi listkami bazylii.
