Sałatka z podsmażaną chorizo

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • fit mix marchwiowy - 1 paczka
  • Chorizo 200 g
  • Szalotka 1 szt.
  • Roszponka garść
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Bulion drobiowy ok. 1 l
  • Aromatyczne zioła (rozmaryn, estragon, majeranek)

Sposób przygotowania:


Fit mix marchwiowy ugotuj na parze zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jednak wodę w parowarze zastąp bulionem drobiowym. Dodaj do niego także aromatyczne zioła takie jak rozmaryn, estragon czy majeranek. Dzięki takiej mieszance warzywa nabiorą zupełnie innego, intensywnego smaku.

Chorizo pokrój w cienkie plasterki, a szalotkę w drobną kostkę. Kiełbaskę wyłóż na czystą patelnię. Smaż na małym ogniu przez kilka minut, dodaj szalotkę i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Na talerzu ułóż garść roszponki, na niej ułóż fit mix marchwiowy i chorizo z szalotką. Całość posyp natką pietruszki.