25 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Marchew junior - 200 g
- Fasola szparagowa żółta - 200 g
- Kalafior - 200 g
- cukinia 200 g
- Papryka żółta 1 szt.
DODATKI
- Kasza jęczmienna 100 g
- Masło 1 łyżka
- Harissa pasta 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Warzywa gotuj na parze przez 10 minut. Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, następnie dokładnie ją odsącz, dodaj 1 łyżeczkę masła, odrobinę świeżo zmielonego kolorowego pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Kaszę i warzywa wyłóż na talerz, całość delikatnie posmaruj ostrą harissą.