20 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Włoszczyzna - 1 paczka
- Stek wołowy 300 g
- Ryż dziki & parboiled 1 woreczek
- Zimna woda 1/3 szklanki
- Sos sojowy 3 łyżki
- Pieprz czarny grubo mielony do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Stek wołowy potnij na grube paski i posyp pieprzem gruboziarnistym, usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu na dużym ogniu. Dodaj opakowanie włoszczyzny d’aucy bez rozmrażania, podlej delikatnie wodą i zmniejsz ogień. Kiedy warzywa będą prawie gotowe dodaj sos sojowy (ok. 3 łyżek, ale można zmienić w zależności od upodobań) i gotuj jeszcze przez chwile na dużym ogniu do wyparowania prawie całej wody.
Danie podaj z mieszanką ugotowanego ryżu.
