Stek wołowy w sosie sojowym z warzywami

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Włoszczyzna - 1 paczka
  • Stek wołowy 300 g
  • Ryż dziki & parboiled 1 woreczek
  • Zimna woda 1/3 szklanki
  • Sos sojowy 3 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:


Stek wołowy potnij na grube paski i posyp pieprzem gruboziarnistym, usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu na dużym ogniu. Dodaj opakowanie włoszczyzny d’aucy bez rozmrażania, podlej delikatnie wodą i zmniejsz ogień. Kiedy warzywa będą prawie gotowe dodaj sos sojowy (ok. 3 łyżek, ale można zmienić w zależności od upodobań) i gotuj jeszcze przez chwile na dużym ogniu do wyparowania prawie całej wody.

Danie podaj z mieszanką ugotowanego ryżu.