Strogonow z indyka

30 minut dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Włoszczyzna - 2 paczki
  • Bulion drobiowy 1 l
  • Filet z indyka 480 g
  • Pieczarki 300 g
  • Śmietana 18% 300 ml
  • Mąka pszenna 200 g
  • Cebula 1 średnia sztuka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:


Pokrój filet z indyka na cienkie paski, oprósz mąką, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju.

Dodaj do tego włoszczyznę przygotowaną według opisu podanego na opakowaniu, cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Całość smaż ok. 7 minut, następnie zalej bulionem i gotuj jeszcze 20 minut na wolnym ogniu.

Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem do smaku.